Vervolg
Blijf op de hoogte en volg Els
26 Februari 2011 | China, Peking
Een gekrioel van rennende hazen: 6 mannetjes vochten om één vrouwtje.
Met m'n verrekijker kon ik dit schouwspel vanuit de badkamer prachtig bekijken. Na ruim een half uur was de snelste, grootste, brutaalste of imponerendste haas de winnaar en had het vrouwtje intussen een vrij-plekje gekozen.Je mag je dan winnaar noemen, je bent er nog láng niet, want de 5 andere mannetjes proberen steeds bij het vrouwtje te komen en moeten één voor één verjaagd worden. Geen sinecure, want ze stellen zich strategisch op en de winnaar komt ogen en oren te kort om ze allemaal in de gaten te houden. Het is bijna een uitputtingsslag, want soms lijkt het erop dat de concurrenten het hazenpad hebben gekozen, maar dan ineens doen ze weer een aanval op het stel en begint de achtervolging opnieuw. En het vrouwtje maar geduldig wachten op wat komen gaat! We zijn intussen wel 2 1/2 uur verder!!Wie dacht dat hazen "het snel doen" heeft het dus mis.
Onze mannen hebben het gemakkelijker.
Uiteindelijk hebben de 5 andere mannetjes begrepen dat ze 't beter kunnen opgeven en druipen af.
Alle inspanningen van de veroveraar worden beloond en.......ze leefden nog lang en gelukkig.