Lentekriebels
Blijf op de hoogte en volg Els
09 April 2011 | België, Kalmthout
De volgende ochtend ligt er een enorme takkenbos in de open haard (zie foto).
Een kauwenpaartje heeft bezit genomen van één van de 3 schoorstenen. Er zit wel een fraaie kap op, maar de ruimte ertussen is groot genoeg om daar een luxe vogelverblijf te maken.
Het schoorsteengat is echter te groot en zo dondert iedere tak naar beneden en soms ook vogels!
Wij hebben er een expert bij gehaald en advies gevraagd hoe je het beste kunt voorkomen dat vogels er nesten gaan bouwen. Wel, dat bleek een ingewikkelde, lelijke, en kostbare constructie te worden.
Een alternatief is om zelf als vogelverschrikker de vogels te verjagen. (hoef jij niets voor te doen, hoor ik André denken!Ha, ha!).
De kauwen zijn nu zo'n 4 dagen intensief bezig en alles wat ik overdag aan takjes in het gazon verzamel, ligt de volgende morgen in onze open haard. Het is om je gek te lachen.
Echte volhouders, maar ook wel
domme lui, want wanneer zullen zij er achter komen, dat dit nooit van z'n leven een liefdesnest kan worden?
Dit hele gedoe bezorgt ons veel rommel, maar ook 'n enorme bewondering voor dit kauwenpaartje.
Vanmorgen heb ik een uur lang met mijn hoofd in de open haard gehangen om een mooie shot te maken van vrouwtje kauw, maar helaas heb ik 't op moeten geven en daarna mijn nek weer in de goede stand proberen te krijgen. Komt goed!
Tip:kijk op www.beleefdelente.nl
Hier kun je in vogelnestjes koekeloeren.
Ook leuk voor een stadsmens als jij, Teresinha!
Geniet van al het lente-moois.
Els.