Bloeiende kerselaars.
Blijf op de hoogte en volg Els
12 April 2016 | België, Kalmthout
DE KERSELAARS STAAN IN BLOEI !
SPRING IS IN THE AIR!
Ik wil er met volle teugen van genieten en waar kan dat beter dan in het befaamde Arboretum, op nog geen steenworpafstand van ons huis.
Bloesem, bloesem en nog eens bloesem!
SCHITTEREND!
De Prunus komt eigenlijk in Azië het meest voor.
Wie nu het geluk heeft om in Japan te zijn, zal de prachtige bloesempracht ervaren als één groot feest.
Zodra de Prunus uitbundig bloeit, lijkt het alsof Japan ontwaakt uit z'n winterslaap. Het is bijna een nationaal symbool. Tienduizenden bezoekers picknicken in parken onder de roze en witte bloesembomen.
Een volkstoeloop, één feest.
Voor mij was het vanmiddag ook een feestje, zij iets bescheidener, maar wat een prachtige Prunussen heb ik gezien:
De Prunus Rebecca, Prunus The Bride, Prunus Incisa, de Prunus Subhirtella met z'n typische dak van bloesem om onderdoor te lopen.
Voor mij zijn de Prunus Tai-haku en Prunus avium Plena de allermooiste.
Dit alles met dank aan o.a. Von Siebold.
Deze Leidse botanicus bracht begin 1800 al vele sierkerselaars naar Europa.
De Leidse Hortus Botanicus en het Arboretum in Kalmthout hebben trouwens een nauwe samenwerking en Janneke Brinkman, woonachtig op het Plantsoen, heeft al meerdere keren geëxposeerd in het Arboretum.
Voor iedereen: een mooi, zonnig en bloemrijke lente!
(klinkt mooi hè, kerselaars, zo typisch Belgisch)
12 April 2016 - 21:43
Yvonne De Haas:
Els, genoten van je mooie opnames. Ze doen me herinneren aan Beijing waar ook de Chinezen op de manier van de Japanners genieten door te picnicken onder de bomen. De zee van licht is dan overweldigend terwijl de witte blaadjes al door de lucht dwarrelen. Een en al genot voor iedereen.
Kan me voorstellen dat je hebt genoten Els. Ik geniet weer door jou. Lieve groet, Yvonne -
12 April 2016 - 22:43
Anneke:
Wat een weelde al die bloesem!
Jammer dat het zo kort duurt.
Kerselaars is dit een specifiek Belgisch benaming? -
Yolanda:
Elk voorjaar krijgen we dit wonder weer helemaal cadeau! -
13 April 2016 - 20:58
Marianne Floor:
Schitterend al die bloesem. Wat is de lente toch mooi!
Bij ons in de tuin begint de bloesem ook. -
13 April 2016 - 20:59
Hans:
Prachtige foto serie. -
17 April 2016 - 08:53
Marianne :
Els,wat een mooie foto's en wat een schoonheid!
Ik ontwaak uit m'n winterslaap en geniet van alles wat groeit en bloeit!