Vleugels - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu Vleugels - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu

Vleugels

Blijf op de hoogte en volg Els

28 Mei 2020 | België, Kalmthout

Vleugels

Het is stil in de lucht.
Vliegtuigen staan vanwege het Corona virus noodgedwongen aan de grond. Een ramp voor de vliegmaatschappijen en toerisme industrie, maar voor wie in de buurt van Schiphol woont zal deze tijdelijke stilte een verademing zijn.

Hier in Kalmthout horen we, zelfs onder normale omstandigheden, zelden vliegtuigen, wel af en toe een heli. Gisteren hoorde ik er uitzonderlijk 3 overvliegen; vanwege de droogte wordt de Kalmthoutse Heide goed in de gaten gehouden om eventuele beginnende brandhaarden te lokaliseren. Negen jaar geleden heeft er een enorme grote brand gewoed waarbij 600 hectare hei is verwoest. Het was de grootste ecologische ramp ooit in Vlaanderen.

Nog meer vliegverkeer……………vogels vliegen af en aan en heen en weer om nesten te bouwen en kindjes te voeden. Dit jaar opvallend veel gefladder in de tuin.

En terwijl ik over al dat vliegen schrijf, schrik ik van een enorme dreun; een volwassen duif heeft zich te pletter gevlogen tegen een ruit. Zo sneu. Het arme beest laat een afdruk van maar liefst 40 cm breed achter.

Ik droomde vannacht. Droomde dat ik vleugels had. Ik kon gaan en staan waar ik wilde. Vliegen over alle huizen, over de bomen, geen douane die mij tegen hield. Geen gesloten grens, maar vrij als een vogel.
Waar jarenlang geen grenscontrole meer was, is de weg al maanden hermetisch afgesloten, maar als de berichten kloppen is dat vanaf 8 juni voorbij.
Drie keer raden wat ik die dag ga doen.

• 28 Mei 2020 - 11:31

Joke VK:

Hoi Els, gisteren had ik een koolmeesje tegen de ruit. Het beestje lag op zijn rug, dus ik heb hem voorzichtig omgedraaid op zijn buik. Uurtje later lag hij 30 cm verderop en nog wat later was hij weg. Pff gelukkig, had het heel naar gevonden als hij het niet had overleefd.
    Gelukkig was de kat (geen idee van wie hij is) niet in de buurt.....

Geniet van de mooie natuur en hopelijk kan je binnenkort de grens over!
    Lieve groeten uit Assen!

• 28 Mei 2020 - 21:38

Ellen Van Leuven:

Lieve Els, ook bij ons vliegen soms vogels tegen de ruit, ik vind dat altijd vreselijk zielig. Meestal loopt het gelukkig goed af! Ja, heel gezellig als je weer naar NL kunt komen, wij hebben al een afspraak staan!!

• 02 Juni 2020 - 10:39

Margriet:

Tja, ook wij hebben afdrukken op de ramen van vooral grote vogels (duiven)

Verder kijken we iedere dag nu verheugd op wanneer 'Charlie'overvliegt.
    We kennen de piloot en hij zwaait ook altijd even.
    Fijn gevoel dat er iemand is die onze bossen in de gaten houdt!