Afscheid. - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu Afscheid. - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu

Afscheid.

Blijf op de hoogte en volg Els

04 Juni 2020 | België, Kalmthout

Afscheid nemen van een lieve vriendin is heel verdrietig en moeilijk,
maar onder de huidige corona omstandigheden krijgt het nog een extra tintje.

Er was gelegenheid om afscheid van haar te nemen en om op tijd in Langeraar te zijn, vertrok ik gisteren al vroeg.
Daar lag zij, in een rieten kist (zó mooi), in haar geliefde tuin, omringd door prachtige bloemen.

Echtgenoot en kinderen ontvingen vrienden en bekenden en vertelden hoe de laatste dagen waren gegaan.

Dochter en zoon zaten in 1979/1981 als kleuters in mijn klas en ik heb met een paar jaar onderbrekingen contact gehouden met hun lieve moeder.
We hadden een klik!

Door corona kon slechts een beperkt aantal personen bij de uitvaart aanwezig zijn, maar de afscheidsceremonie kon live gevolgd worden via internet/streams.
Wat een belevenis!

Het begon met een lied dat ik voor mijzelf al genoteerd heb voor als het zover is:
'Dust in the wind'.

Ik kreeg kippenvel en tranen.

Het werd door corona een heel mooi intiem gebeuren, waar wij toch, op afstand, bij aanwezig waren.

Zij is te jong heengegaan, maar verlost uit haar lijden.

Ik ben dankbaar voor de vriendschap die wij hadden.

• 04 Juni 2020 - 23:28

Len:

Prachtig weergegeven,Els, ik voelde helemaal met je mee.

Liefs
    Len

• 04 Juni 2020 - 23:33

Joke VK:

Gecondoleerd Els. Je hebt dit mooi beschreven.
    Het is goed te lezen dat iedereen in deze vreemde tijd binnen de mogelijkheden zoekt om de dierbare een passend afscheid te geven en daar vaak heel goed in slaagt. Het biedt troost en helpt bij het rouwproces.
    Sterkte!

• 05 Juni 2020 - 07:44

Ellen Van Leuven:

Lieve Els, gecondoleerd met het overlijden van jouw lieve vriendin. Wat een mooi en ontroerend afscheid, dat raakt je! Veel liefs en sterkte toegewenst.

• 05 Juni 2020 - 11:10

Yolanda:

Wat verdrietig, Els. Goed dat je in de gelegenheid was om afscheid te kunnen nemen. Fijn voor jou en ook voor het gezin van je vriendin. Sterkte xxx

• 05 Juni 2020 - 11:28

Thea Koot:

Wat een mooi verhaal, Els.Fijn dat je toch goede herinneringen hebt aan het afscheid, vreemde omstandigheden, maar toch geraakt door alles er om heen. Sterkte met het verwerken van deze emotie.

• 05 Juni 2020 - 12:40

Margreet:

lieve Els,
    Een ingrijpende gebeurtenis om een vriendin te verliezen.
    Zeker in deze tijd. Fijn dat je op zo'n mooie manier afscheid hebt kunnen nemen.
    Sterkte en lieve groet

• 05 Juni 2020 - 12:50

Valentina Rutgers:

Ach Els, gecondoleerd. Heel erg om een dierbare vriendin te verliezen, maakt ons allemaal bewust van het grote belang van vriendschap in ons leven. Heel fijn dat je er bij kon zijn om de familie te steunen. Wens je veel sterkte en troost je met de fijne herinneringen aan je vriendin. Veel groetjes xxx

• 05 Juni 2020 - 13:57

Marianne:

Els,ik kan me misschien een beetje indenken wat je hebt gevoeld,want ook ik heb onlangs ,te vroeg,afscheid moeten nemen in "Coronastijl"van de echtgenoot van een goed tennismaatje.We hebben een erehaag gevormd rondom de auto op weg naar de crematie,die in besloten kring werd gehouden,heel bijzonder en sereen!Daarna thuis de crematie live kunnen volgen,een afscheid op afstand,maar ook zo dichtbij!
    Kus van je zus!x

• 05 Juni 2020 - 14:51

Anja:

Wat verdrietig Els. Gecondoleerd en sterkte.

• 05 Juni 2020 - 16:38

Margriet:

Lieve Els,
    Wat een aangrijpend verhaal. Mooi om vanuit de eigen tuin weggedragen te kunnen worden.
    Een roerend afscheid en blijvende herinneringen.
    Mijn condoleances en veel sterkte gewenst.