Oriënt Express
Blijf op de hoogte en volg Els
24 Juni 2021 | België, Kalmthout
De trein Roosendaal - Antwerpen passeert bij Essen de grens en tuft dan door via Kalmthout (3 stations!) en Kapellen naar Centraal Antwerpen.
Voor mij reuze gemakkelijk: even winkelen in Antwerpen?................in 30 minuten sta ik in het hartje van de stad.
En voor een habbekrats, hè!
Dat kun je niet zeggen van de trein die vanmorgen door Kalmthout reed: De Oriënt Express.
Deze super luxe trein rijdt vandaag van Amsterdam naar Venetië en stopte even in Essen.
Daar hebben veel nieuwsgierigen foto's gemaakt, alleen van de buitenkant hoor, want binnen is 200% privacy gegarandeerd.
Dat mag ook wel met zo'n prijskaartje. Raad eens! Ruim € 3.000.
Daar word je uiteraard flink voor in de watten gelegd en alles is chique in het kwadraat.
Ik reed vanmorgen bij toeval langs het spoor, heb mijn auto even aan de kant gezet en zag die prachtige O.E. voorbij sjezen.
En thuis meteen gegoogled en mij vergaapt aan zoveel schoonheid en luxe
en in gedachte dronk ik een glas champagne mee en deed een tukje in een 5 sterren slaapkamer.
Dit is niet meer van deze tijd, maar daarom des te mooi dat zulke pareltjes uit het verleden behouden worden.
24 Juni 2021 - 16:02
Joke VK:
Haha, toen ik de titel van jouw stukje in mijn mailbox zag, dacht ik 'wauw, die gaan op reis met de Oriënt Express!' Nee dus, je zag hem langskomen :).
Ik wil nog graag een keertje met de trein naar Beijing, liever dan met de O.E. mee. Inderdaad, je even vergapen aan alle luxe is leuk en genoeg! -
24 Juni 2021 - 16:11
Yvonne De Haas:
Wat een leuke ervaring Els. Ja even wegdromen is altijd leuk. Ik zou ook wel even willen instappen. Dank voor je bericht -
24 Juni 2021 - 16:54
Anja:
Ik moet gelijk aan Agatha Christie denken -
24 Juni 2021 - 21:28
Anneke:
Wel apart zo'n trein langs zien komen, dan staat de tijd even stil!!
Een retourtje Antwerpen lijkt mij net iets voordeliger! -
25 Juni 2021 - 08:25
Thea Koot:
Wist ook niet dat dit soort treinen nog rijden voor dit soort prijzen. Als je je geld kwijt wil, kan je ook een fly away exclusieve vliegreis maken met nrc-reizen. Dan doe je in 8 dagen zo'n 6 steden aan met concerten. Ruim 1000,00 euro per nacht. Dan is dit een stuk milieuvriendelijker! -
29 Juni 2021 - 11:59
Margriet:
Ja, daar droom ik soms van ...hahaha