Winkel vol Kunst - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu Winkel vol Kunst - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu

Winkel vol Kunst

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg Els

18 Januari 2025 | België, Kalmthout

Bergen op Zoom, een historische vestingstad.

Deze Brabantse stad staat een beetje in de schaduw van het iets grotere Breda,

maar ze doet nagenoeg niet onder qua mooie bezienswaardigheden,

die je terugbrengen naar het verleden.

Niet verwonderlijk voor een meer dan 800 jaar oude stad!

De prachtige Grote Markt is het sfeervolle middelpunt met het schitterende stadhuis, de St. Gertrudiskerk en De Peperbus. En om de hoek staat het middeleeuws stadspaleis De Markiezenhof, een bezoek meer dan waard. Tussen al dat moois vind je schattige steegjes, tientallen gezellige terrasjes en mooie winkels, alles op loopafstand.

Eén winkel springt eruit:

De Makers van Bergen op Zoom.

Hier wordt werk verkocht van ongeveer 30 verschillende kunstenaar/ondernemers.

Denk daarbij aan etsen, keramiek, schilderijen, houtbewerking, meubels, sieraden etc.

En…………vanaf vandaag ook mijn handbeschilderd porselein.

Na een tip van twee bridgevriendinnen om deze unieke winkel eens binnen te stappen en een babbeltje te maken, was de eigenaresse heel enthousiast over mijn porselein creaties.

“Dit past perfect in ons concept”

Naast de vele exposities in de afgelopen jaren is dit een totaal andere weg om mijn beschilderd porselein aan anderen te laten zien en te kunnen verkopen.

Weer eens iets anders!

Openingstijden wo/do/vrij/zat 10 – 17.00

Laatste zondag v.d. maand 12 – 17.00

• 18 Januari 2025 - 14:04

Margriet:

Natuurlijk passen jouw schitterende creaties in een mooie winkel!

Proficiat. Leuke actie!!

• 18 Januari 2025 - 14:11

Liesbeth :

Hartstikke leuk Els [e-1f44d][e-1f340]Gefeliciteerd

• 18 Januari 2025 - 14:32

Thea Heijmans- Duivenvoorde :

Succes Els.. geef het ook door aan mijn zus. .. zij woont in Breda!

• 18 Januari 2025 - 15:57

Marianne:

Wat leuk Els en heel veel succes.

• 18 Januari 2025 - 16:44

Jacqueline :

Wat leuk Els. Klinkt alsof jouw werk daar helemaal thuishoort.

• 18 Januari 2025 - 17:14

PIERRE EN Marie Louise Jongeneelen:

We wensen je heel veel succes Els. Jammer dat we het niet eerder winsten, we zijn in Wouw. Lieve groeten.

Pierre Marie Louise

• 18 Januari 2025 - 18:49

Ans:

Wat leuk Els we gaan de winkel zeker binnenkort bezoeken

• 18 Januari 2025 - 19:45

Yvonne De Haas:

Geweldig Els dat je weer een nieuwe mooie plek hebt gevonden om je kunstwerken te tonen. Hoop dat het je zal blijven bevallen als je het op die plek ziet staan. Veel succes gewenst. Yvonne

• 19 Januari 2025 - 07:39

Eve:

Mooi Els[e-1f44c] veel succes!

• 19 Januari 2025 - 09:56

Joke VK:

Wat een mooie mijlpaal voor jou! Als we in Bergen op Zoom zijn (wonen vrienden van ons, die we willen bezoeken, gaan we zeker kijken!

• 19 Januari 2025 - 10:43

Leni:

Chapeau! Els. Wat een leuk bericht en heel veel succes. Maar.. dat zal best goedkomen.

• 20 Januari 2025 - 16:15

Irma Q:

Wat een goed begin van het nieuwe jaar. Superleuk!

• 20 Januari 2025 - 22:49

Marianne:

Lieve Els,fantastisch dat je dit bereikt hebt,een kroon op je werk!

Heel veel succes,en een kus van je zus.

Verslag uit: België, Kalmthout

Toverhazelaars

Dat kleine plaatsje Kalmthout, net over de grens heeft naast zijn prachtige natuurgebied 'De Kalmthoutse Heide' ook zijn vermaarde arboretum.

Het is één van de oudste en meest gevarieerde bomen- en plantentuinen in België.

Het hele jaar door kun je je laten verrassen door alles wat bloeit, groeit en geurt.

Een leuk weetje: Het arboretum heeft met de Hortus Botanicus in Leiden een samenwerkingsverband.

In januari en februari is de hamamelis de grote trekpleister. Nog een weetje: het arboretum heeft de grootste collectie hamamelissen van heel Europa. Ahum!

Deze toverhazelaar staat nu in volle bloei en dus...................ging ik met 3 vriendinnen naar die prachtige tuin waar we ons vergaapten aan al die bloeiende hamamelissen in -tig kleuren van felgeel naar oker en roodbruin .

Hoe sprookjesachtig zal het daar vorig weekend geweest zijn; elk takje bedekt met een laag sneeuw en de kleuren van al die bijzondere bloempjes tegen een strak blauwe lucht.

MOOI!

maar nu werd ik nog meer ontroerd door de schoonheid van duizenden sneeuwklokjes.

Die eenvoud van dat schijnbaar fragiele witte bloempje in de winterkou. Zo mooi!

Nooit geweten dat er honderden variëteiten bestaan.

En dan die prachtige helleborissen (witte kerstroos).

Die zacht groen/witte kleur!!!Daar word ik lyrisch van.

Trouwens ook van alle mooie hebbedingetjes in de Arboretum winkel! Zo exclusief en apart.

In april is het arboretum één grote wolk van bloesems,

in mei staan alle rododendrons in bloei en in juni staat de tuin vol met de meest prachtige rozen.

Genoteerd in de agenda!

Het werd een heerlijke middag, ook even Corona vergeten.

www.arboretumkalmthout.be