Portugal! - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu Portugal! - Reisverslag uit Kalmthout, België van Els Haas - Boogmans - WaarBenJij.nu

Door: Els

Blijf op de hoogte en volg Els

02 Maart 2025 | België, Kalmthout

Ik heb een verhaal te vertellen, hoewel de story nog moet beginnen.

Alleen het ei is gelegd, maar moet nog verder uitgebroed worden.

Het wordt een verhaal over een avontuur:

Portugal!

Teresinha gooide in één klap haar snode plannen op tafel:

Ik wil voor onbepaalde tijd naar mijn geboorteland.

Pats Boem!

Of eigenlijk ook niet. Het zat min of meer al in de lijn der verwachtingen, zij had immers al 3 keer een reis door Portugal gemaakt en ook 3 keer bij haar 2 nichtjes in Villa Meã, even buiten Porto gelogeerd.

Vooral de hereniging met een deel van haar familie was hartverwarmend, maar dat niet alleen…….zij voelt zich zó thuis in “haar” Portugal, het zit in haar bloed!

Intussen is de “onbepaalde tijd” om praktische redenen veranderd in een half jaar en de bedoeling is dat zij bij haar nichtje Rosa en haar gezin gaat wonen.

Ze heeft uiteraard werkplannen, want van de Portugese lucht kun je niet leven en zij is druk bezig om de taal onder de knie te krijgen. Geen sinecure.

En wat ook vast staat, is dat haar hondje Capitão mee gaat. Hij weet het nog niet, maar zal het daar geweldig vinden, want daar lopennog 6 hondjes rond.

De afgelopen reizen - dwars - door - Portugal heeft ze met het openbaar vervoer gedaan, maar nu wil ze daar in haar eigen auto overal naar toe kunnen rijden en dus begint het grote avontuur straks met de 2.000 km lange rit naar Villa Meã.

“Dan ga ik met jou mee”, was direct mijn reactie.

Saampjes in haar Peugeootje, hoe knus [e-38] gezellig.

En de voorpret is al begonnen met het uitstippelen van de route en leuke stops (lees: B[e-38]B”s) boeken.

We hebben nog even de tijd, want de planning is om eind maart naar het zuiden te rijden.

Hoe was het ook alweer?

Volg je hart, pak je kans, haal alles uit leven, want als je dromen sterk genoeg zijn, worden ze werkelijkheid!

• 02 Maart 2025 - 11:25

Leni :

Wat een fantastisch bericht. Heel veel succes met de verdere planning.

Een lieve groet voor Teresinha.

• 02 Maart 2025 - 11:35

Thea Koot:

Leuk, Els, goed plan!

• 02 Maart 2025 - 12:21

Gerard Lascaris :

Ik zou zegen doen ! Wij hebben vorig jaar de route N2 dwars door Portugal gereden een prachtige route dwars door het midden van het schitterende Portugal.

inderdaad je hart volgen en geniet van het samen onderweg zijn.

• 02 Maart 2025 - 12:23

Ella Quirijns :

Wat mooi om samen deze reis te kunnen maken!

• 02 Maart 2025 - 13:01

Margreet Koot:

Doen, wie houd je tegen. Gezellig samen op pad.

• 02 Maart 2025 - 18:37

Joke VK:

Wat een goed plan! Een prachtige reis voor jullie tweetjes voor de boeg. Geniet ervan en we wensen Teresinha een heerlijke tijd in Portugal toe!

• 02 Maart 2025 - 19:32

Ellen:

Mooie herinneringen maken Els. We houden ook zo van Portugal.

• 02 Maart 2025 - 22:27

Jacqueline :

Goede reis samen en geniet ervan xx

Teresinha een fantastische tijd daar gewenst.

• 03 Maart 2025 - 09:18

Margriet Van Der Werf-Franke:

Wat een geweldig avontuur!

Ga ervan genieten en wijs besluit om je hart te volgen.

Teresinha boft met zo'n lieve moeder die ook nog eens een 'good sport' is.

• 03 Maart 2025 - 10:46

Irma Q:

Lieve Els, wat een geweldig plan. Ten eerste voor Teresinha. Ik hoop voor jou dat ze na het half jaar terugkomt. Maar mocht ze bijven, dan kun je natuurlijk ook emigreren naar Portugal. Of een tweede huis kopen. Het klimaat en het leven is daar veel relaxter dan in Nederland. Ik zeg altijd: denk groot en shoot for the highest. In elk geval heel veel plezier tijdens de reis met je dochter naar Portugal.

• 03 Maart 2025 - 11:23

Yvonne De Haas:

Els, wat een schitterende plannen. Heerlijk om dit samen met Theresinha te kunnen doen. Op weg naar haar geboorteland . Samen genieten.

• 03 Maart 2025 - 14:09

Marianne :

Wat geweldig om samen de reis naar Portugal te gaan maken.

Alvast goede reis en veel plezier.

• 03 Maart 2025 - 16:55

Claudia:

Wat een mooi verhaal! Bijzonder hoor om met z’n tweetjes richting haar geboorteland te gaan. Jullie hebben allebei groot gelijk. Succes met alle voorbereidingen en alvast een mooie reis gewenst.

• 03 Maart 2025 - 21:44

Ellen Van Leuven:

Wat een spannende, avontuurlijke reis gaan jullie samen maken naar Portugal! Een mooie reis met hopelijk vele, dierbare herinneringen voor later!

• 04 Maart 2025 - 23:26

Rob Gijbels:

Ha die Els, en Teheresinha. Volg je hart, dat is het beste advies voor een gelukkig leven! En wat leuk Els, om samen weer een eindje op deze levensreis op te kunnen trekken! Inderdaad zag menigeen dit al wat aankomen, dus het is geen verrassing! Ach … en met die snellen vaakgratis social media is de wereld zo klein geworden..! Geweldige trip voor jou en absoluut alle goeds voor jullie beiden[e-1f44b][e-1f4aa]

• 18 Maart 2025 - 18:13

Marianne:

Lieve Els,het ei is uitgebroedi en nu is het bijna zover dat jij enTeresinha die mooie reis naar Portugal gaan maken. Ik ben zo blij voor jou ,want als het iemand gegund is,ben jij dat wel na zo'n heftige tijd met je voet,die nu gelukkig weer langzaam aan het herstellen is.

Geniet met volle teugen van en met elkaar,,dikke kus van je zus!

Verslag uit: België, Kalmthout

Toverhazelaars

Dat kleine plaatsje Kalmthout, net over de grens heeft naast zijn prachtige natuurgebied 'De Kalmthoutse Heide' ook zijn vermaarde arboretum.

Het is één van de oudste en meest gevarieerde bomen- en plantentuinen in België.

Het hele jaar door kun je je laten verrassen door alles wat bloeit, groeit en geurt.

Een leuk weetje: Het arboretum heeft met de Hortus Botanicus in Leiden een samenwerkingsverband.

In januari en februari is de hamamelis de grote trekpleister. Nog een weetje: het arboretum heeft de grootste collectie hamamelissen van heel Europa. Ahum!

Deze toverhazelaar staat nu in volle bloei en dus...................ging ik met 3 vriendinnen naar die prachtige tuin waar we ons vergaapten aan al die bloeiende hamamelissen in -tig kleuren van felgeel naar oker en roodbruin .

Hoe sprookjesachtig zal het daar vorig weekend geweest zijn; elk takje bedekt met een laag sneeuw en de kleuren van al die bijzondere bloempjes tegen een strak blauwe lucht.

MOOI!

maar nu werd ik nog meer ontroerd door de schoonheid van duizenden sneeuwklokjes.

Die eenvoud van dat schijnbaar fragiele witte bloempje in de winterkou. Zo mooi!

Nooit geweten dat er honderden variëteiten bestaan.

En dan die prachtige helleborissen (witte kerstroos).

Die zacht groen/witte kleur!!!Daar word ik lyrisch van.

Trouwens ook van alle mooie hebbedingetjes in de Arboretum winkel! Zo exclusief en apart.

In april is het arboretum één grote wolk van bloesems,

in mei staan alle rododendrons in bloei en in juni staat de tuin vol met de meest prachtige rozen.

Genoteerd in de agenda!

Het werd een heerlijke middag, ook even Corona vergeten.

www.arboretumkalmthout.be